\

Sport u opštini Brus

Bogatstvo prirodnih resursa opštine Brus, posebno planinski nadmorska visina i naša najlepša planina Kopaonik, Opštinu Brus čini idealnom destinacijom za razvoj sportskog turizma.

Sportski turizam u opštini Brus donosi brojne ekonomske koristi, uključujući povećanje prihoda od turizma, otvaranje novih radnih mesta i podsticanje lokalnog preduzetništva.

Opština Brus ima veliki potencijal za razvoj različitih sportskih aktivnosti, kao što su planinarenje, biciklizam, skijanje, vožnja kvadova, paraglajding i drugi ekstremni sportovi. Takodje idealna nadmoraska visina Brusku Opštinu postavlja na vrh destinacija za sportske pripreme bilo koje grane sporta. Sportska infrastruktura naše opštine može zadovoljiti kako sportske entuzijaste tako i profesionalne timove. Opština Brus godinama unazad je domaćin mnogih prvoligaša a i reprezentacija u različitim sportovima.

Sam grad Brus poseduje fudbalske terene, sportsku halu, teniske terene i druge sportske infrastrukture, a postoje i hoteli koji su usko usmereni ka Sportskom turizmu, kao što su Hotel Ozon koji ima svoju sportsku halu i godinama prima razne sportiste - rukomet, fudbal, odbojka, borilački sportovi… Tu je takođe i Hotel Junior koji se može pohvaliti sa svojim sportskim centrom koji je već prepoznatljiv kao broj jedan hotel za sportske pripreme. Njegova idealna nadmorska visina od 1050m je pravi raj za sportiste koji traže idealne uslove za pripremu pred početak sezone. Hotel Junior poseduje jedan veliki fudbalski teren sa pravom travom, veliki fudbalski i pomocni teren sa vestackom travom, teren ya futsal sa vestackom travom, 4 teniska terena sa US open podlogom koji se po potrebi modifikuju u košarkaške i odbojkaške terene. Hotel junior takođe poseduje i svoju privatnu Ski stazu koja je sa svojih 400m idealna za početnike i decu. Najveći deo ski staza Skijališta Srbije se nalaze na teritoriji Opštine Brus pa je razumljivo i da je jedan od glavnih sportova naše opštine skijanje. Turisti kojima zimski sportovi predstavljaju glavnu inspiraciju za beg u planine rado se vraćaju kod nas. Gondola koja iz Brzeća povezuje sve staze sa vrhom doprinosi velikom razvoju Turističkog Centra Brzeće i svake godine je sve posećeniji.

Organizacija sportskih događaja, takmičenja i festivala u opštini Brus može privući turiste iz drugih regiona i zemalja, doprinoseći razvoju lokalne turističke industrije. Razvoj sportskog turizma u opštini Brus može imati pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu, promovisanjem zdravog životnog stila, rekreacije i aktivnosti na otvorenom.

Očuvanje prirodne sredine i promovisanje ekološki održivih praksi treba biti prioritet pri razvoju sportskog turizma kako bi se sačuvala priroda i dugoročno očuvala turistička atraktivnost regije. Sportski turizam podiže svest o značaju fizičke aktivnosti i sporta uopšte, te promovisati zdravlje i blagostanje posetilaca i lokalnog stanovništva.

Partnerstva sa sportskim klubovima, udruženjima i drugim relevantnim akterima mogu biti ključna za razvoj sportskog turizma u opštini Brus, na šta Turistička Organizacija Opštine Brus stavlja glavni akcenat kroz zajedničke projekte, promociju i podršku.

Sportska infastruktura

Pravo mesto za ljubitelje sporta