Turistički Centar Brzeće

Turistički centar Brzeće se nalazi na 1100 i 1200 metara nadmorske visine. U neposrednoj blizini regionalnog putnog pravca Brus-Kopaonik i Brus-Blaževo. Udaljenost od Brusa je 18 km, a od vrha Kopaonika 12 km.

 

Naš povoljan geografski položaj i prirodni uslovi koje pruža Kopaonik omogućili su da se kod nas ozbiljno razvije planinski turizam. Brzeće danas ima preko 6000 ležaja u hotelskom i apartmanskom smeštaju, sa preko 100.000 noćenja turista godišnje.
Novoizgradjena godola Brzeće- Mali Karaman ukupne je dužine 3741 m, i njome se savladava visinska razlika od 843 metara. Sastoji se od 28 stubnih mesta i 74 najmodernije kabine. Svaka kabina ponaosob ima kapacitet za 10 putnika, koji celu trasu prelaze za 12 – 15 minuta vožnje, a sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

 

Turistički centar Brzeće je popularna destinacija koja privlači turiste iz svih krajeva Srbije i sveta tokom cele godine. Bogato je sadržajima za ljubitelje prirode, skijanja i planinarenja i pogodno je za one koji jednostavno žele da se opuste i uživaju u prelepom okruženju planine Kopaonik.

 

Brzeće se lako upozna, odmah zavoli i nikada ne zaboravi. Raširenih ruku Vas čekamo i prihvatamo za prijateljstvo i druženje za sva vremena. Rečju i slikom ne mogu se ni naselja, a ni ljudi potpuno predstaviti i dočarati, susret sa njima je uvek nešto više.
Dobrodošli na planinu sunca i snegova, dobrodošli u Brzeće!