Malo Metođe

Malo Metođe je predivno izletište smešteno na izlazu iz Brzeća kada početne da se penjete na Kopaonik. Ono je postalo popularno odredište za sve one koji žele pobeći od gužve i uživati u miru i lepoti prirode. Ovo izletište nudi predivan spoj netaknute prirode i raznolikih aktivnosti za posetioce.

Kada se uputite prema Malom Metođu, prvo što ćete primetiti je izuzetna lepota okoline. Planinski vrhovi prekriveni bujnom vegetacijom, bistre vode potoka koji teku nizbrdo i miris svežeg zraka, pružaju osećaj smirenosti i opuštenosti već pri samom dolasku. Ovo je idealno mesto za sve one koji vole šetnje prirodom, planinarenje i istraživanje divljine.

Izletište poseduje prekrasnu planinsku stazu koja vodi do svetilišta Metođe iz IV veka. Možete odabrati stazu koja odgovara vašoj kondiciji i vremenu koje želite provesti u prirodi i otići autom do lagane staye ka svetilištu ili za one spremnije uputiti se težom ali prelepom stazom od malog Metođa pa pravo uzbrdo do svetilišta. Bilo da se odlučite za lagodnu šetnju po uređenim stazama ili zahtjevniji uspon do vrha, svakako ćete biti nagrađeni pogledima koji oduzimaju dah.

Osim pešačenja, za one koji žele samo opuštajući dan u prirodi, tu su i piknik prostori na Malom Metođu. Možete poneti svoj roštilj, hranu i napitke i uživati u porodičnom druženju dok se sunčate na prekrasnoj zelenoj travi ili uživate u hladu šumskih stabala. 

Blizu malog Metođa, nalaze se i vodenice potočare koje odolevaju vremenu a svakako ih treba obići i videti njihovu lepotu. Četri vodenice koje su hranile nekoliko okolna sela, ponosno stoje na potoku koji pravi Graševačku reku.

Posetite Malo Metođe i dopustite prirodi da vas ispuni pozitivnom energijom i mirnom atmosferom.

Mapa

BRUS VREMENSKA PROGNOZA